Kempweg 9

5964 ND Meterik
€ 635.000,- k.k.
  • Type Woonboerderij
  • Ligging
  • Woonoppervlakte 213 m2
  • Perceeloppervlakte 23.040 m2
  • Bouwjaar 1900
  • Inhoud 1.844 m3
  • Slaapkamers 2
  • Tuin Geen tuin

Omschrijving

Te koop: bedrijfswoning (met agrarische bestemming)

Namens de eigenaren bieden wij deze karaktervolle boerderij aan. Het is een verrassend ruime bedrijfslocatie met bedrijfswoning aan, waar je gelijkvloers kunt wonen en alle ruimte hebt voor je hobby’s, dieren en je bedrijf. Achter de voorgevel gaat heel veel ruimte verscholen; veel meer dan je verwacht en dankzij het perceel van 23.040 m2 is dit een uitstekende plek om paarden of andere dieren te houden. De woning is eventueel ook met minder grond te koop (3.540 m2). Informeer bij de makelaar.

Deze woon-/werkcombinatie staat in het uitgestrekte buitengebied aan de westzijde van Horst. Horst is het grootste dorp van de gemeente Horst aan de Maas en heeft circa 12.800 inwoners. De snelwegen A67 en A73 zijn dichtbij en er zijn vele voorzieningen voor jong en oud: meerdere basisscholen, speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs, kinderopvang, meerdere supermarkten, een gezellig winkelgebied, gezellige horecagelegenheden, een overdekt zwembad en vele culturele evenementen.

Indeling:
Begane grond:
Aan de voorzijde is de entree van deze mooie woning. De ronde bogen in de hal, met de glas in lood elementen, je weet direct dat je binnen staat in een bijzonder woonhuis. Vanuit de hal is de woonkamer te bereiken. De woonkamer heeft een neutrale tegelvloer met vloerverwarming en de open haardpartij springt direct in het oog. Wat een gezellige plek om ’s avonds te zitten. Naast de woonkamer is het hart van deze woning, de ruim opgezette woonkeuken met een hoekopstelling (eiken keukenblok); voorzien van veel bergruimte, een natuurstenen werkblad in lichte kleur en diverse inbouwapparatuur: een inductiekookplaat met afzuigkap, een koelkast en een combioven.
De badkamer, keuken, berging, slaapkamer, woonkamer en hal zijn voorzien van vloerverwarming.
Via de keuken kom je in het portaal. In deze ruimte zijn de toiletruimte en een gootsteen, inclusief koud/warm water. Ook is de praktische kelder, met volop bergruimte, vanuit het portaal te bereiken.
Als nieuwe eigenaar kun je gelijkvloers gaan wonen; er zijn twee slaapkamers en een badkamer op de begane grond. De ouderslaapkamer biedt veel ruimte. De tweede kamer is een opkamer en is in gebruik als hobby-kamer. De badkamer is ingedeeld met een ligbad, een grote douche. een vaste wastafel en de aansluitingen voor je witgoed.
Het achterste deel van de woning is ingericht als garage en berging met een totale oppervlakte van ruim 150 m2. Hier kun je al je dromen werkelijkheid laten worden, of je nu van paarden houdt of van een serie paardenkrachten onder de motorkap. Vanuit het achterste deel van de garage is tevens de ruime bergzolder bereikbaar. Ook hier heb je alle plek voor een klein magazijn of die hobby waar je altijd plek tekort voor kwam. Vanuit de garage is een portaal te bereiken waar ook de c.v. geplaatst is in een aparte c.v.-ruimte. Je kunt vanuit hier ook het achtererf bereiken.
Eerste verdieping:
Vanaf de keuken is de trap naar de eerste verdieping. Deze ruimte is op dit moment in gebruik als bergzolder, maar je zou hier met gemak voldoende slaapkamers kunnen maken voor je hele gezin.

Bijgebouwen:
Op het perceel staat een vrijstaande, in spouw gebouwd bijgebouw van ruim 325m2. De afgelopen jaren is deze ruimte vooral gebruikt om spullen neer te zetten, plek genoeg. Het onderhoud is niet meer gedaan, dus aandacht en liefde heeft het bijgebouw hard nodig. Het biedt je wel de mogelijkheid om er zelf van te maken wat jou past (mits dit ook binnen het bestemmingsplan past). Geef al je hobby’s de ruimte die zij nodig hebben…. je verzameling auto’s, motoren of tractors zullen hier prachtig staan. Heb je het rijke bezit van paarden of ander kleinvee? Geen probleem. Kom kijken bij de Kempweg 9 in Meterik en laat je verleiden!
Exterieur:
De woning en de vele bijgebouwen staan op een ruim perceel. Aan de rechterzijde een brede oprit met poort. Aan de linkerzijde kom je op het achterf en vind je ook genoeg plek om je auto’s te stallen. Het perceel landbouwgrond aan de achterzijde is de kers op de taart. Als je dacht te weinig ruimte te hebben, is dat nu verleden tijd.

Bijzonderheden:
– Op het perceel staat een gasdrukregelkast van Enexis.
– De landbouwgrond is gedeeltelijk tijdelijk verpacht en is voorzien van drainage (niet functioneel).
– Er zijn diverse scheuren aanwezig in de woning en bijgebouwen.
– Er zijn enkele kleine lekkages aan de goot/hemelwaterafvoer.
– Er zijn enkele tegels los in de badkamer.
– De C.V.-ketel is van 2002 (Nefit Hr Excellent Ecomline)
– In het perceel zijn enkele oude putten aanwezig (o.a. beerput).
– Er is asbest verwerkt op diverse plaatsen (o.a. dakbeschot schuur en afvoerpijpen).
– In 1989 zijn de spanten in de schuur behandeld voor houtworm.
– Koper verklaart ermee bekend te zijn, dat de onroerende zaak een opknapper is, wat betekent dat de eisen die
aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij nieuwe woningen. In een
koopovereenkomst zal de ouderdomsclausule worden opgenomen, waarmee gebreken voor rekening en risico van
koper komen.

Bestemmingsplan:
Via ruimtelijkeplannen is het geldende bestemmingsplan in te zien. Dit betreft het bestemmingsplan Buitengebied Horst aan de Maas, gemeente Horst aan de Maas, bestemmingsplan, deels onherroepelijk in werking (vastgesteld 2017-12-19). De Kempweg 9 heeft hierin de Enkelbestemming: Agrarisch met waarden, Dubbelbestemming, Waarde – Archeologie 2, Gebiedsaanduiding, milieuzone – grondwaterbeschermingsgebied Venloschol, Gebiedsaanduiding, overige zone – veld.

De voor ‘Agrarisch met waarden’ aangewezen gronden zijn bestemd voor: agrarisch bedrijfsmatig grondgebruik; agrarisch hobbymatig grondgebruik; grondgebonden agrarische bedrijven, niet zijnde grondgebonden veehouderijen, wonen in een bedrijfswoning;
een ander gebruik van gebouwen en gronden als nevenactiviteit, met dien verstande dat het vloeroppervlak van nevenactiviteiten bij een agrarisch bedrijf in totaal ten hoogste 200 m2 bedraagt, hierbij kunt u denken aan detailhandel in agrarische producten die op het eigen bedrijf of in de directe omgeving daarvan zijn geproduceerd en/of bewerkt, dan wel hieraan direct aanverwante producten; zorgboerderij; zorgvoorzieningen; dagrecreatieve voorzieningen;
Tuinen, erven en terreinen, met dien verstande dat erfverhardingen buiten het bouwvlak uitsluitend zijn toegestaan voor zover bestaand; paardenbakken, uitsluitend binnen het bouwvlak dan wel bestaande paardenbakken;

De bovenstaande informatie is een uitsnede uit het bestemminsplan, u kunt hieraan geen recht ontlenen en bent zelf verantwoordelijk om bij de gemeente Horst aan de Maas uw voorgenomen gebruik te toetsen aan het geldende bestemmingsplan.

Kaart

Interesse? Meer informatie of een afspraak maken?

Dennis Holthuijsen

Directeur – NVM Register Makelaar Taxateur Wonen RM | RT

Telefoon:077-3989090

E-mail:dennis@intermakelaars.com

Direct zoeken: