default-header
HomeOver onsTaxaties

Taxaties

De vertrouwde specialist in taxaties!

Een woningtaxatierapport is nodig voor de aan- of verkoop van een woning, een verbouwing of het oversluiten van een hypotheek. Maar ook bijvoorbeeld bij het vaststellen van successie- of overdrachtsbelasting of WOZ-zaken. Het is dus belangrijk dat je als consument op de inhoud van een taxatierapport moet kunnen vertrouwen en dat je helder inzicht krijgt in hoe de waarde tot stand is gekomen. Daarnaast willen geldverstrekkers in het kader van fraudepreventie ook taxatierapporten waar ze op kunnen bouwen. InterMakelaars zorgt daarvoor.

Voor de financiering van vrijwel iedere woning geldt tegenwoordig dat deze uitsluitend mag worden geaccepteerd door banken indien deze is ‘gevalideerd’. Valideren betekent in deze dat wordt gecontroleerd of de taxateur én de taxatierapporten voldoen aan de strenge kwaliteitseisen zoals deze zijn voorgeschreven. InterMakelaars is aangesloten bij het NWWI. Je bent er dus van verzekerd dat je rapport wordt geaccepteerd.

Onze taxateurs zijn ingeschreven bij het NRVT, dit is de verkorte naam van Stichting Nederlands Register Vastgoed Taxateurs. NRVT registreert vastgoedtaxateurs op persoonlijke titel en richt zich op het borgen van de vakbekwaamheid van deze taxateurs, onder andere door middel van inschrijving in één centraal register (het Register).