Kloosterstraat 14

5921 HC Venlo
Prijs op aanvraag
  • Type Winkelruimte
  • Totale oppervlakte 130 m2
  • Perceeloppervlakte 3 m2
  • Bouwvorm
  • Bouwjaar 1958
  • Aanvaarding

Omschrijving

Midden in het centrum van Blerick aan de hoofdwinkelstraat ligt dit multifunctionele winkelpand met royale bovenwoning. De Kloosterstraat is de hoofdwinkelstraat van het Blerickse centrum en vormt de verbinding tussen enerzijds het Laurentiusplein met onder andere winkels als de Action en Modehuis Berden en anderzijds de winkelcentrum de Wieën met onder andere vestigingen van de Hema, Blokker en Jumbo. Rondom liggen diverse winkels en horecagelegenheden waaronder het alom bekende ’t Roadhoes.

Indeling:
Begane grond – winkelruimte.
De winkelruimte is aan de voorzijde voorzien van kunststofkozijnen met de toegangsdeur in het midden, het front is ca. 6.7 meter breed en in deze ruimte zijn twee lichtkoepels aanwezig.
De totale oppervlakte op de begane grond is ca. 130 m² waarvan ca. 100 m² winkelruimte. De overige ruimtes betreffen opslagruimten, het toilet en de opgang naar de bovenwoning. Het pand heeft aan de achterzijde een aparte ingang tevens kunnen hier nog extra ramen worden gerealiseerd voor extra lichtinval. In het verleden heeft hier een grote raampartij gezeten.
Vanuit het trappenhuis is de opslagruimte in de kelder toegankelijk, de kelder is ca. 15 m² groot en hier bevindt zich ook de cv-installatie.

1e verdieping:
Vanuit de hal op de begane grond is de overloop op de eerste verdieping bereikbaar. De verdiepingen zijn oorspronkelijk gebouwd als (boven)woning maar hebben de afgelopen jaren dienst gedaan als bedrijfsruimten (kantoren, opslag, salon e.d.) ten behoeve van de ondergelegen winkel.
Vanuit de overloop zijn een woonkamer, (slaap)kamer, toiletruimte en de eenvoudige keuken bereikbaar. Tevens bevindt zich op deze verdieping een dakterras van ruim 12 m².

2e verdieping:
Op de 2e verdieping bevinden zich een overloop met muurkast, 3 (slaap)kamers en de eenvoudige badkamer, tevens is hier een 2e balkon/terras van ca. 8 m².

3e verdieping:
De 3e verdieping is middels een vaste trap bereikbaar en hier bevinden zich een 2-tal bergruimtes alsmede een (slaap)kamer met dakkapel.

Bestemming:
De huidige bestemming is “Centrum” waarbij detailhandel (geen supermarkt zijnde) op de begane grond, bestaande bedrijven, maatschappelijke voorzieningen, cultuur en ontspanning, dienstverlening, horeca van de cat. 1 en 2 en wonen (op de verdieping) toegestaan zijn.

Algemeen:
– Oorspronkelijk bouwjaar ca. 1958, daarna uitgebreid;
– Oppervlakte begane grond ca. 130 m²;
– Woonoppervlakte bovenwoning ca. 129 m² excl. dakterrassen;
– Het pand is nagenoeg geheel v.v. kunststof kozijnen met dubbele beglazing;
– Het pand is voorzien van alle nutsvoorzieningen (gas-, water- en elektra).

Centrum Blerick:
Blerick (in de streektaal: Blierick) is na Venlo zelf het grootste stadsdeel van de gemeente Venlo. Het ligt aan de westoever van de Maas tegenover Venlo. Blerick is gelegen tussen de A73 en de A67 en het stadsdeel telt ruim 27.000 inwoners. Het is daarmee qua inwonersaantal het op één na grootste stadsdeel van de gemeente Venlo. Qua oppervlakte is het stadsdeel Blerick het grootste in de gemeente. Het stadsdeel bestaat uit de kernen Blerick, Hout-Blerick en de Boekend.
Het centrum van Blerick kenmerkt zich door een mix van lokale ondernemers, grootwinkelbedrijven en horeca. De Kloosterstraat is de hoofdwinkelstraat van het Blerickse centrum en vormt de verbinding tussen enerzijds het Laurentiusplein met onder andere winkels als de Action en het regionaal bekende Modehuis Berden en anderzijds de winkelcentrum de Wieën met onder andere vestigingen van de Hema, Blokker en Jumbo.
In het winkelcentrum van Blerick zijn voldoende, gratis parkeerplaatsen (blauwe zone) aanwezig.

Het pand wordt te koop aangeboden, indien er een serieuze interesse is om het gehele pand te huren is dit bespreekbaar.

Kaart

Interesse? Meer informatie of een afspraak maken?

Remy Beuskens

Directeur – NVM Register Makelaar Taxateur Wonen en Bedrijven RM | RT

Telefoon:077-3067101

E-mail:remy@intermakelaars.com