Gasthuisstraat 22

5911 JK Venlo
€ 535.000,- k.k.
  • Type Eengezinswoning
  • Ligging
  • Woonoppervlakte 269 m2
  • Perceeloppervlakte 175 m2
  • Bouwjaar
  • Inhoud 1.738 m3
  • Slaapkamers 3
  • Tuin Geen tuin

Omschrijving

Woon-winkelpand zowel geschikt voor eigen bewoning als beleggings- en (her)ontwikkelingsobject.

Het pand ligt aan de voorzijde aan de karakteristieke Gasthuisstraat met een uitstekende ligging op zeer korte afstand van zowel de Markt – het centrale horecaplein van Venlo – en de Vlees- en Lomstraat – de hoofdwinkelstraten van Venlo.
Het pand heeft verder aan de achterzijde (Kruisherenstraat 4a) een eigen entree. Vanuit een kleine overdekte binnenplaats zijn onder meer de kelder, royale bergruimte en bovenwoning toegankelijk.

De commerciële ruimte op de begane grond (Gasthuisstraat 20) is verhuurd aan de “Engelse” winkel De Bruin & Stacey Living. Een specialiteiten winkel met meer dan 3.000 Britse artikelen. De huurovereenkomst blijft bij verkoop van het pand doorlopen.
Op de verdiepingen bevindt zich thans één royale bovenwoning van meer dan 356 m² woonoppervlakte, verdeeld over alle 5 verdiepingen met dakterras, kelder en grote berging op de begane grond. Deze berging (ca. 44 m²) is multifunctioneel te gebruiken maar kan ook relatief eenvoudig worden omgebouwd tot garage en/of stallingsruimte. De bovenwoning wordt momenteel bewoond door de huidige eigenaar en is bereikbaar via de Kruisherenstraat.

Door de zeer royale opzet van de bovenwoning en extra mogelijkheden op de begane grond is er een principe medewerking aan de gemeente Venlo gevraagd om naast de bestaande commerciële ruimte op de begane grond vijf appartementen te realiseren op de verdiepingen. De gemeente is bereid hieraan onder bepaalde voorwaarden medewerking te verlenen.

Globale indeling:

Begane grond:
Gasthuisstraat 22: verhuurde commerciële (winkel) ruimte van ca. 90 m² groot, bestaande uit een nette winkelruimte met klein magazijn, pantry/keukentje en toiletruimte. Het is mogelijk om de winkelruimte ook vanuit de overdekte entree aan de achterzijde te ontsluiten.

Kruisherenstraat 4a: vanuit de straat is er toegang tot een overdekte binnenplaats. Vanuit hier zijn de kelder en royale berging toegankelijk.
De berging behoorde in het verleden tot de commerciële ruimte maar behoort de afgelopen jaren geheel bij de bovenwoning. Vanuit hier is ook toegang tot de bovenwoning.

1e verdieping:
Via de trap op de begane grond is een hal bereikbaar. Vanuit deze hal is toegang tot een gang, het dakterras en de bijkeuken. Het royale dakterras ligt aan de achterzijde van het pand en heeft ondanks de ligging midden in de Venlose binnenstad een mooie afmeting (ca. 22 m²) en voldoende privacy. Vanuit de gang zijn de leefkeuken, compleet met inbouwkeuken incl. apparatuur, een slaapkamer en de 1e woonkamer (aan de Gasthuisstraat zijde) bereikbaar. Een trap op deze gang leidt naar de 2de verdieping.

2e verdieping:
Op deze verdieping liggen 2 verdere slaapkamers waarvan er één ingericht is als kantoor, de 2de woonkamer en een badkamer met douche, wastafel en toilet.

3e verdieping:
Ook deze verdieping is toegankelijk middels een vaste trap en enkel in gebruik geweest als bergzolder. Door de open indeling en afmetingen zijn hier tal van invullingen denkbaar.

Kelder:
Een groot gedeelte van de winkelruimte is onderkelderd, de gewelfde kelder is ongeveer 72 m² groot.

Buurpanden:
Indien u geïnteresseerd bent in herontwikkeling van het pand tot meerdere appartementen is het noemenswaardig te vermelden dat de eigenaren van de naastgelegen objecten (Gasthuisstraat 20 en 18) bereid zijn om hun pand ook te verkopen waardoor er één groter geheel aangepakt zou kunnen worden. Deze panden staan in de stille verkoop, voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Omgeving:
De binnenstad van Venlo kent verschillende doorsnee winkelstraten met het merendeel ketenbedrijven, echter Venlo kent ook een aantal sfeervolle winkelstraten met onderscheidend aanbod. De Gasthuisstraat in Venlo, onderdeel van de “Festina Lente Straatjes” is een typisch voorbeeld van een karakteristieke winkelstraat met veelal lokale ondernemers met aanbod van hoge kwaliteit.
Venlo, de grootste stad van Noord- Limburg, heeft in Nederland een verzorgingsgebied van 15 tot 20 kilometer (250.000 inwoners). Het Duitse verzorgingsgebied van Venlo reikt 50 kilometer ver en telt 3,8 miljoen inwoners. Venlo heeft zich vanaf de jaren zestig van de vorige eeuw ontwikkeld tot stad voor de Duitse kooptoerist.
Zeker door de komst van de Maasboulevard (21.500 m² horeca- en winkelruimte met als belangrijkste trekkers MediaMarkt, Happy Italy, H&M, the Sting en Primark) heeft de Venlose binnenstad als winkelstad een flinke impuls gekregen.
Het centrum van Venlo kent ruim voldoende parkeermogelijkheden en een goede bereikbaarheid. Dankzij de aanwezige horeca gelegenheden biedt het centrum van Venlo alle ingrediënten voor een “dagje stad”.

Bestemming:
De huidige bestemming is “Centrum – 2”. Waarbij onder meer detailhandel (op de begane grond), horeca van cat. 1 t/m 2 (op de begane grond) en cat. 5, dienstverlening, wonen (op de verdiepingen), kleinschalige bedrijfsactiviteiten, cultuur en ontspanning, bed en breakfast zijn toegestaan. Wonen is tevens toegestaan op de verdiepingen.

Bijzonderheden:
– Zowel geschikt voor eigen bewoning in combinatie met (verhuur van) de winkelruimte als belegging- en ontwikkelingsobject;
– Het betreft een gemeentelijk monument, oorspronkelijk bouwjaar ca. 1650. Bij onderhoud, restauratie en/of verduurzaming zijn derhalve subsidiemogelijkheden bij de gemeente Venlo;
– Het object bevat nog diverse karakteristieke elementen maar is gedateerd en dient op diverse punten gemoderniseerd te worden;
– Gebruiksoppervlakte wonen ca. 356 m², overige inpandige ruimte ca. 160 m² (incl. winkelruimte van ca. 90 m2);
– Perceeloppervlakte 175 m²;
– Aanvaarding in overleg;
– Voorbehoud: Goedkeuring eigenaar.

Kaart

Interesse? Meer informatie of een afspraak maken?

Remy Beuskens

Directeur – NVM Register Makelaar Taxateur Wonen en Bedrijven RM | RT

Telefoon:077-3067101

E-mail:remy@intermakelaars.com

Direct zoeken: