Gulickstraat 5

5931 LA Tegelen
€ 395.000,- k.k.
  • Type Eengezinswoning
  • Ligging
  • Woonoppervlakte 155 m2
  • Perceeloppervlakte
  • Bouwjaar 1968
  • Inhoud 557 m3
  • Slaapkamers
  • Tuin Zijtuin

Omschrijving

Wonen en werken, kies je voor verhuur of ga je deze locatie herontwikkelen? Dit grote woon-/winkelpand In Tegelen is jarenlang in gebruik geweest (en momenteel nog steeds) als kapperszaak, in combinatie met wonen. De omvang, ligging en bestemming maakt het pand veelzijdig.

Locatie:
Het pand ligt net buiten het kernwinkelgebied van Tegelen op een goed bereikbare zicht locatie. Door de hoekligging aan de Kerkhoflaan en Gulickstraat zijn er rondom ruim voldoende parkeermogelijkheden. Tevens kan er indien gewenst en na aanpassing op eigen terrein geparkeerd worden.
De panden in de Gulickstraat worden deels bewoond en deels bedrijfsmatig gebruikt, zo ligt er onder andere een administratiekantoor, tattoowinkel en schoonheidssalon. Aan het einde van de straat liggen een tweetal basisscholen met kinderopvang. Aan de overzijde is recent een nieuw kleinschalig zorgcomplex gerealiseerd.

Indeling:

Begane grond:
De commercieel ruimte op de begane grond is ca. 95 m2 groot en altijd in gebruik geweest als kapsalon. De ruimte is verdeeld in twee afzonderlijke gedeelte welke middels een doorgaan in verbinding met elkaar staat. Er is een eigen toilet aanwezig en middels een trap is de bovenwoning bereikbaar. Vanuit de personeelsruimte aan de achterzijde, is een patiotuin met berging toegankelijk. In deze berging bevindt zich onder meer de cv-installatie en grote boiler (beide huur).
De salon is voorzien van een tegelvloer en systeemplafond. De kunststof kozijnen zijn aan de voorzijde voorzien van geblindeerd/zonwerend glas.
Het pand is aan de linkerzijde omstreeks 1982 voorzien van een aanzienlijke uitbouw, hier bevindt zich een separate entree ten behoeve van de (boven)woning. Achter de ingang bevindt zich een ruime hal met trapopgang, toiletruimte en aansluitende een tuinkamer welke toegang biedt tot de privacy rijke tuin aan de zijkant van het pand.
Vanuit de geheel omheinde tuin is de ruime garage toegankelijk.

Eerste verdieping:
De zeer ruime bovenwoning is zowel vanuit de kapsalon als vanuit de separate hal bereikbaar. Vanuit de hal aan de linkerzijde is toegang tot de ruime L-vormige woonkamer. Een tweede hal (toegankelijk vanuit de salon) geeft toegang tot de keuken, badkamer en slaapkamer. Hier bevindt zich ook de trap naar de 2de verdieping.
De gesloten keuken is voorzien van een eiken inbouwkeuken en vanuit hier en vanuit de woonkamer is het dakterras van ca. 30 m² bereikbaar. De compleet ingerichte badkamer is voorzien van een ligbad, toilet en vaste wastafel.

Tweede verdieping:
Vanuit de overloop zijn een berging, drie slaapkamers en een hobbyruimte toegankelijk. De drie kamers zijn allemaal voorzien van een dakkapel. De hobbykamer biedt op zijn beurt toegang tot een zeer royale 4e slaapkamer.

Bijzonderheden:
– Gebouwd omstreeks 1968, en geheel uitgebouwd omstreeks 1982;
– Multifunctioneel te gebruiken waaronder wonen-werken en/of verhuur;
– Herontwikkelingsmogelijkheden;
– Cv-installaties en boilers zijn gehuurd;
– Perceel oppervlakte 337 m²;
– Totale oppervlakte begane grond: kapsalon ca. 95 m², woonoppervlakte ca. 25 m², garage en berging ca. 33 m²;
– Woonoppervlakte (1e en 2e verdieping) ca. 155 m² (resp. 94 en 61 m²).

De bestemming
Het doel van het bestemmingplan (vastgesteld in 2021) is onder meer:
– het bieden van een goede mix van wonen, werken, dienstverlening en maatschappelijke functies met een verzorgingsgebied op stadsdeelniveau, waarbij het primaat ligt bij het wonen en het bieden van een goed woon- en leefklimaat;
– het terugdringen en voorkomen van leegstand door het bieden van flexibele mogelijkheden voor herinvulling van leegstaande panden met functies die passen binnen dit gebied, waaronder nadrukkelijk ook tijdelijke invulling wordt verstaan en waarbij de invulling van cultuurhistorisch waardevolle panden voorrang krijgt op de invulling van andere panden;

Het pand heeft de bestemming “woongebied” gekregen waarbij onder andere bestaande legale gestapelde woningen of wonen op de verdieping toegestaan zijn. Het gebruik van een bestaande legale bedrijfswoning (ten tijde van het in werking treden van het bestemmingplan) bij een bij de (bestemmingsplan) regels aangeduide bestaande functie als reguliere woning is toegestaan.
Dienstverlening is toegestaan in omvang van op het tijdstip van de terinzagelegging van het ontwerp van het bestemmingsplan toegelaten, bestaande bruto vloeroppervlakte.
Indien de functie dienstverlening is/wordt beëindigd en niet binnen één jaar na beëindiging is c.q. wordt hervat, mag deze functie ook niet meer worden hervat. Waaronder wordt verstaan en uitsluitend toegestaan op de begane grond.
Andere functies zijn mogelijk toegestaan na het verkrijgen van een omgevingsvergunning. Hiervoor dient contact opgenomen te worden met de gemeente Venlo.
Als koper bent u zelf verantwoordelijke om onderzoek te doen naar de mogelijkheden binnen het bestemmingsplan.

Voor meer informatie en/of de geldende bestemmingsplan informatie neem dan contact op met ons kantoor.

Kaart

Interesse? Meer informatie of een afspraak maken?

Remy Beuskens

Directeur – NVM Register Makelaar Taxateur Wonen en Bedrijven RM | RT

Telefoon:077-3067101

E-mail:remy@intermakelaars.com

Direct zoeken: