Mgr Aertsstraat 2

5866 BH Swolgen
€ 445.000,- k.k.
  • Type Woonboerderij
  • Ligging
  • Woonoppervlakte 136 m2
  • Perceeloppervlakte 2.470 m2
  • Bouwjaar 1899
  • Inhoud 1.811 m3
  • Slaapkamers 4
  • Tuin Achtertuin

Omschrijving

In het hart van de kern Swolgen, naast de kerk, pastorie en oude kleuterschool ligt de voormalige boerderij met bijgebouw, Mgr. Aertsstraat 2, Swolgen. Dit is met recht een charmante woning met twee gezichten. Aan de voorzijde zie je een karakteristieke boerderij van weleer met mooie raamindelingen en een stijlvolle voordeur die je nieuwsgierig maakt naar de inhoud. Er is echter meer; aan de zijkant heb je zicht op de grote schuur die er later bijgebouwd is.
Bouwkundig zijn groot onderhoud, renovatie, vernieuwbouw of nieuwbouw voor de (gedeeltelijke) hoofdbouw aan de orde. Als koper volg je daarbij je eigen keuzes en ambities. Samenwonen met je ouders of juist met je kind, het zijn goede opties; ook kun je het hele pand bewonen of wonen met werken combineren. Een herontwikkeling van de locatie is uiteraard ook denkbaar.

Deze boerderij, aangebouwde schuur, bijgebouw en weiland liggen centraal in het dorp. Het perceel grenst aan de Mgr. Aertsstraat en daarnaast aan de Bosweg, die leidt naar de Swolgense heide. Swolgen maakt onderdeel uit van de gemeente Horst aan de Maas en grenst aan uitgestrekte agrarische landerijen en een bos-/heidegebied. Het dorp heeft een sociaal karakter, een rijk verenigingsleven, basisschool en kinderopvang. De dorpen Tienray en Meerlo op 3 kilometer afstand bieden diverse basisvoorzieningen en het grote Horst op 7 kilometer heeft alle benodigde voorzieningen voor jong en oud.

Indeling:
Souterrain:
Provisieruimte met voldoende bergruimte. Er is een kelderraam. De verwachting is dat er een gewelfd plafond is, wat thans niet zichtbaar is. Ook zal de kelder in het verleden ooit dieper gemaakt zijn.

Begane grond:
Via de voordeur kom je in de hal van de boerderij. Vanuit deze hal zijn de woonkeuken en een (slaap)kamer te bereiken. Doordat de badkamer ook op de begane grond gesitueerd is kun je in deze boerderij gelijkvloers wonen. Ook kun je de slaapkamer inrichten als kantoor/praktijkruimte. De hal is een echte binnenkomer. De steenachtige vloer met een afwerking van hardstenen en marmeren vloertegels waarvan de kwaliteit goed is voor zijn leeftijd. De ornamenten zijn een leuk detail in deze ruimte. Het kozijn met de voordeuren is nog origineel. Het heeft een bovenlicht van hout met stalen roeden. Het bovenlicht is gedeeltelijk nog bezet met origineel gekleurd glas. Vanuit de hal kon je vroeger naar de woonkamer, deze opening is dichtgezet. In de gehele woning kom je originele brede geprofileerde architraven tegen en hoge plinten aansluitend aan natuursteen. Karakter met een grote K.
De slaapkamer aan de voorzijde zou ook prima als kantoor/praktijkruimte kunnen dienen. De vloer is belegd met houten planken. In de hoek is de meterkast gesitueerd. Vanuit de hal is de keuken bereikbaar. In deze ruimte is een gedateerd keukenblok. De vloerbedekking is van laminaat. Vanuit de keuken is het eerste deel van de woonkamer bereikbaar. De vloerbedekking bestaat uit houten planken vloerbedekking. De wanden zijn afgewerkt met schilderwerk en geschilderd behang. In de woonkamer valt vooral het plafond op. Stucwerk met zware randlijsten en ornamenten rozetten. Het plafond heeft volop scheurvorming (werking zoldervloer). De schoorsteenpartij is ook een blikvanger. Deze zal waarschijnlijk in de tweede helft van de vorige eeuw aangepast zijn met onder andere ook schoonmetselwerk.
Aansluitend aan de woonkamer zijn nog twee kamers. De voorste kamer is in gebruik als slaapkamer. De vloer is steenachtig en belegd met vloerbedekking. De muren in deze ruimte zijn deels vochtig, maar deels ook bekleed met schroten (waarschijnlijk ook vochtig). Ook de tweede kamer is in gebruik als slaapkamer. Ook hier zijn houten panelen op de muren toegepast. Er lijkt hier ook sprake van optrekkend en doorslaand vocht.
Vanuit de keuken is het achterportaal bereikbaar. Deze ruimte is later gerealiseerd, getuige de MBI stenen die hier toegepast zijn. In deze ruimte is ook de aansluiting voor de wasmachine en een uitstortbak. Hier vinden we ook de badkamer. Het sanitair is gedateerd bahama beige en bestaat uit een ligbad, toilet en wastafel. In deze ruimte is ventilatie en verwarming aanwezig.
Er zijn een aantal ruimtes aan de achterzijde, voorruimte, portaal en voormalig toilet. Ook is hier een portaal voor de paardenstal.
De kozijnen zijn van hout en vertonen op diverse plekken houtrot. Alles is enkel glas. Er zijn hardstenen vensterbanken toegepast.
Vanuit de boerderij kom je dan in de aangebouwde schuur. Er is een overgang tussen de schuur en het woonhuis. In deze overgang zijn een aantal paardenboxen. De grote schuur is van matige kwaliteit. Er zijn massief eiken balken en ronde grenen balken. Er zijn hier diverse lekkages en er is sprake van verrotting. Er is een rolpoort, een deur en een aantal weggetimmerde ramen.

Eerste verdieping:
Er is een losse trap die geplaatst kan worden om de bovenverdieping te bereiken. Hier zijn een tweetal voormalige slaapkamers, die niet meer worden gebruikt. Ook is er een overloop en zolderberging. Het is groot genoeg om hier nog diverse slaapkamers te realiseren, te isoleren of te renoveren. Je kunt er alle kanten mee op.

Exterieur:
Aan de achterzijde van de boerderij is een ruime tuin met een terras. Aan de rechterzijde is een brede inrit naar een verhard terrein aan de achterzijde, biedt ruime parkeergelegenheid op eigen terrein.
Maar er is meer… achter de haag is een weiland van 1540m2. Ook zijn er diverse bijgebouwen (open kapschuur voor landbouwvoertuigen).

Kaart

Interesse? Meer informatie of een afspraak maken?

Dennis Holthuijsen

Directeur – NVM Register Makelaar Taxateur Wonen RM | RT

Telefoon:077-3989090

E-mail:dennis@intermakelaars.com

Direct zoeken: