Genrayweg 47-49

5916 NG Venlo
€ 995.000,- k.k.
Beschikbaar
  • Type Bedrijfsruimte
  • Totale oppervlakte 558 m2
  • Perceeloppervlakte 316 m2
  • Bouwvorm
  • Bouwjaar 1725
  • Aanvaarding

Omschrijving

Hoeve Genraai is een prachtige, gesloten Rijksmonumentale boerderij uit 1725 met een rijke historie en een karakteristieke uitstraling. De topgevel met zijn twee ovale vensters, de sierlijke letters op de witte gevel en de prachtige eikenhouten dakconstructie die u aan de binnenzijde nog zichtbaar is. Het multifunctionele pand is thans ingericht als privékliniek maar biedt diverse gebruiksmogelijkheden waaronder wonen of een combinatie van wonen met werken.

Het voorste deel van Hoeve Genraai wordt verkocht bestaande uit het grote bijgebouw aan de linkerzijde en de voormalige woonboerderij aan de rechterzijde. Het binnenhof is geheel voor eigen gebruik, het achterste deel van de hoeve (huisnummer 45) betreft een apart woonhuis en ligt aan de achterzijde. De grootte van het perceel is 1.558 m² en heeft een groot parkeerterrein aan de rechterzijde.

Dit object heeft een mooie, landelijke ligging in ’t Ven en vlakbij de Venlose Heide. Alle benodigde voorzieningen (onderwijs, sport, winkels en cultuur) zijn met de fiets en auto goed te bereiken. Het is nog geen 10 minuten fietsen naar het centrum en het is met de auto nog geen 1,5 kilometer naar de A67 richting Eindhoven, Duisburg en de A73 naar Nijmegen en Maastricht.

INDELING

BEGANE GROND
Via het parkeerterrein en de oprit loopt u naar de entree van de voormalige woonboerderij. Vanuit de lange hal over twee niveaus zijn 7 werk-, spreek- en behandelruimtes te bereiken, die op eenvoudige wijze kunnen worden verbouwd tot bijvoorbeeld slaapkamer. Aan de rechterzijde is de zeer ruime woonkamer met een hoog balkenplafond, haardpartij, visgraat houten vloer en eikenhouten gebinten. Deze ruimte is thans ingericht als wachtruimte en heeft veel lichtinval door de grote ramen.

De eetkeuken staat in verbinding met de bijkeuken. Verder heeft u vanuit de centrale hal toegang tot diverse ruimtes.

EERSTE VERDIEPING
Via een trap in de hal komt u op de eerste verdieping waar thans een kantoorruimte is ingericht en verder meerdere grote ruimtes naar eigen wens ingevuld kunnen worden. Voorzieningen als elektra en verwarming zijn reeds aanwezig wat een uitstekende basis vormt voor de realisatie van extra (slaap)kamers en badkamers.

BIJGEBOUW
Niet alleen de voormalige woonboerderij maar ook het bijgebouw is ingericht als privékliniek. Via het binnenhof loopt u naar de entree, voorzien van een fraaie glazen pui. De ontvangstruimte met receptie geeft toegang tot een wachtruimte en de personeelsruimte. Verder zijn er meerdere rustkamers die ook prima dienst kunnen doen als behandelruimtes, elk met eigen sanitaire voorzieningen.

In het hart van het bijgebouw is de operatiekamer en aan de achterzijde is een personeelsruimte met complete keuken en mooi uitzicht naar het binnenhof. De operatiekamer is gekwalificeerd als Klasse 1 en prestatieniveau 1; het hoogst haalbare in de medische sector.

Op de eerste verdieping van het bijgebouw bevinden zich een overloop en vier ruimtes, variërend van 4 tot 18.8 m². Een van deze ruimtes is ingericht als technische ruimte. Twee andere ruimtes zijn ingericht als volledig geoutilleerde sterilisatieruimte ten behoeve van de operatiekamer.

EXTERIEUR
Tussen de voormalige woonboerderij en het bijgebouw ziet u het binnenhof, te bereiken via een brede oprit met een openslaande poort. Aan de straatzijde zie u een tuin die qua stijl uitstekend past bij de 18e eeuwse hoeve. Aan de rechterzijde van Hoeve Genraai is een groot parkeerterrein met buitenverlichting.

Tussen de hoeve en het parkeerterrein loopt een pad waar ook de achterburen (nr. 45) gebruik van mogen maken.

De kansen en mogelijkheden ten aanzien van het gebruik van Hoeve Genraai:

Hoeve Genraai is thans geheel ingericht als privékliniek maar biedt diverse gebruiksmogelijkheden waaronder wonen, Bed & Breakfast en (semi)medische doeleinden. Wij adviseren u om uw gewenst gebruik met ons te delen en af te stemmen met de gemeente Venlo. Dit is een unieke kans om een historische hoeve in het buitengebied te verwerven, waar u tegelijk heel centraal kunt wonen en werken in een prachtige ambiance.

Kaart

Interesse? Meer informatie of een afspraak maken?

Remy Beuskens

Directeur – NVM Register Makelaar Taxateur Wonen en Bedrijven RM | RT

Adres:Hogeschoorweg 98, 5914CH Venlo

Telefoon:077-3067101

E-mail:remy@intermakelaars.com