Grotestraat 1

5931 CS Tegelen
€ 399.000,- k.k.
  • Type Belegging
  • Totale oppervlakte m2
  • Perceeloppervlakte 5 m2
  • Bouwvorm
  • Bouwjaar 1905
  • Aanvaarding

Omschrijving

Grotestraat 1 en Muntstraat 4 + 4A-F

Belegging/(her)ontwikkelingsobject: (voormalig) Café met 6 afzonderlijke verhuurde studio’s/appartementen.

Dit pand uit 1905 is gelegen op de hoek van de Muntstraat en de Grotestraat in Tegelen.
Als u het pand betreedt lijkt het of u teruggaat in de tijd.
Het café, dat dus al meer dan 100 jaar bestaat, is in Tegelen bekend onder de naam “Mooder Nies”. Dit verwijst naar de moeder van de laatste eigenaar dhr. Stef Beurskens. Hij heeft tot op hoge leeftijd achter de toog gestaan. Op 96-jarige leeftijd heeft hij nog getapt voor diverse verenigingen die bij Mooder Nies hun maandelijkse, 2-maandelijkse of jaarlijkse bijeenkomsten hielden. Zo bezochten de Loterijverenigingen het café regelmatig. Ook de harmonie hield er de jaarlijkse toepavond.
Zoals eerder gezegd het lijkt of de tijd er heeft stilgestaan.
De horecagelegenheid is nog volledig ingericht. Er bevindt zich een apart zaaltje en een toiletunit.
De keuken is zowel vanuit het café alsook via de entree bij de studio te bereiken.
Op de begane grond is naast de horecagelegenheid een studio gelegen. Bij de ingang bevindt zich de trapopgang naar de bovengelegen woningen. Alle woningen hebben een eigen ingang.

Studio Muntstraat 4A,:
De studio beschikt over een woonkamer met open keuken. De woonkamer biedt toegang tot de ruime slaapkamer. Via de slaapkamer komt u in de badkamer. De badkamer is voorzien van een douche, een wastafel en een toilet.

Op de 1e verdieping van dit unieke object bevinden zich 3 appartementen,1 studio en een berging.
Appartement 4B:
Dit appartement beschikt over een woonkamer met open keuken, een slaapkamer en een badkamer. De badkamer is voorzien van een douche, een wastafel en een toilet.

Appartement 4 C:
Dit appartement beschikt over een woonkamer met open keuken, een slaapkamer en een badkamer. De badkamer is voorzien van een douche, een wastafel en een toilet.

Appartement Muntstraat 4 D:
Dit appartement beschikt over een woonkamer met open keuken, een slaapkamer en een badkamer. De badkamer is voorzien van een douche, een wastafel en een toilet.

Studio Muntstraat 4 E:
Ook deze studio beschikt over een woonkamer met open keuken, een slaapkamer en een badkamer. De badkamer is voorzien van een douche, een wastafel en een toilet.
Muntstraat 4 F:
Is gelegen langs Muntstraat 4 A. Op de begane grond bevindt zich de entree, de hal, een badkamer en een berging. De badkamer is ook hier voorzien van een douche, een wastafel en een toilet.
Op de 1e verdieping beschikt deze woning over een woonkamer met open keuken en een slaapkamer.
Alle woningen hebben een eigen HR Cv-ketel en een eigen meterkast (behalve Muntstraat 4 F)
De woningen bevinden zich allen in verhuurde staat.
Kelders:
Het object beschikt over 2 kelderruimtes.

Bestemming
Het pand heeft thans de bestemming “Wonen” met een functieaanduiding horeca waarbij horeca in de vorm van een café, uitsluitend op de begane grond, toegestaan zijn.
Als gebruiker/koper bent u zelf verantwoordelijk om navraag te doen naar het actuele bestemmingsplan/mogelijkheden bij de gemeente.

Ligging en voorzieningen
Vanuit het pand bent u zowel met de fiets als met de auto snel in het centrum van Tegelen, Belfeld en/of Venlo en binnen slechts enkele minuten met de auto op de autosnelwegen (A67, A73 en A74) in de richting Eindhoven, Nijmegen, Maastricht of Duitsland.
Ook de winkelvoorzieningen, het centrum van Tegelen, en de basisschool zijn op loopafstand aanwezig.

Tegelen was tot 2001 een zelfstandige gemeente en telt thans een kleine 20.000 inwoners.
In 2001 is Tegelen samengevoegd tijdens de gemeentelijk herindelingen met andere dorpen bij de gemeente Venlo. De gemeente Venlo telt thans ruim 100.000 inwoners.
Tegelen kenmerkt zich verder door een rijk verenigingsleven en beschikt over een openluchttheater genaamd “de Doolhof.”

Objectspecificaties:
Bouwjaar: 1905
Woonoppervlakte: ca. 365 m2
Perceeloppervlakte: 218 m2
Inhoud woning: ruim 900 m³

Algemeen:
– Bezichtigingen kunnen enkel plaatsvinden na overleg met verkopend makelaar. Wij verzoeken u zich niet rechtstreeks bij de huurders te melden.
– Het pand zal worden verkocht en geleverd (grotendeels) in verhuurde staat en “as-is, where is”, dat wil zeggen in de staat ten tijde van de levering met alle aan het object verbonden rechten en plichten, alsmede eventuele zichtbare en onzichtbare gekregen en zonder garantie van enig soort, waaronder die met betrekking tot technische, bouwkundige, juridische, fiscale, milieukundige, huur- en commerciële aspecten van het verkochte.
– Na ondertekening van een geheimhoudingsverklaring zijn de lopende huurovereenkomsten en een specificatie van de huurinkomsten beschikbaar.
– Aanvaarding in overleg, op kortere termijn mogelijk.
– Goedkeuring eigenaar.

Opmerking:
Ondanks het feit dat wij zeer secuur te werk gaan bij het verzamelen van de gegevens, zijn onjuistheden niet altijd uit te sluiten. Er kunnen aan deze omschrijving geen rechten worden ontleend.

Dit unieke object wordt collegiaal verkocht door Verstegen Makelaars en InterMakelaars.

Kaart

Interesse? Meer informatie of een afspraak maken?

Remy Beuskens

Directeur – NVM Register Makelaar Taxateur Wonen en Bedrijven RM | RT

Adres:Hogeschoorweg 98, 5914CH Venlo

Telefoon:077-3067101

E-mail:remy@intermakelaars.com