Venrayseweg 134b

5961 NT Horst
€ 2.395.000,- k.k.
  • Type Bedrijfsruimte
  • Totale oppervlakte 24.075 m2
  • Perceeloppervlakte 1 m2
  • Bouwvorm
  • Bouwjaar 2023
  • Aanvaarding

Omschrijving

Te koop (her)ontwikkellocatie direct aan de autosnelweg A73 – Zichtlocatie –

Het aangeboden perceel is thans nog bebouwd met een bedrijfsloods (ca. 625 m²) en royale (bedrijfs)woning maar na (eventuele) sloop van de bestaande opstallen ideaal te gebruiken als bouwkavel voor “nieuw” bedrijfsmatig gebruik. De totale perceeloppervlakte bedraagt 24.075 m².

De locatie ligt enerzijds aan de Venrayseweg – de doorgaande weg van Horst naar Venray – en anderzijds op een zichtlocatie direct aan de autosnelweg A73 (Nijmegen – Roermond). Aan de Venrayseweg hebben zich de afgelopen jaren diverse grotere bedrijven gevestigd en worden nog steeds enkele nieuwe kavels ontwikkeld.

Op 1,5 km afstand liggen de op- en afritten (afslag 10 Horst-Noord) van de A73. Door de strategische ligging tussen Venlo en Venray is de locatie daardoor ook eenvoudig bereikbaar vanuit zowel Venlo als Venray. De regio Venlo geldt als een van de logistieke hotspots van Nederland en heeft goede aansluitingen richting zowel Eindhoven (A67), Maastricht (A73/A2) en Duitsland (A 40 en A61).

De A67 (Venlo-Eindhoven) ligt ten zuiden van Horst op enkele autominuten afstand.

Perceel:
Het totale perceel is maar liefst 24.075 m² groot. Op dit moment is een bouwvlak van ca. 7.500 m² aanwezig welk onder voorwaarden uitgebreid kan worden met ca. 6.000 m². Een totale bebouwing tot ca. 13.500 m² zou derhalve tot de mogelijkheden behoren. Een bouwhoogte tot 15 meter hoog is (na goedkeuring) toegestaan vanuit de gemeente. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons kantoor.

Bestemming:
Het perceel heeft de bestemming “Bedrijventerrein” waarbij de aangewezen gronden bestemd zijn voor bedrijven in de categorie 2 (zoals opgenomen in de Staat van bedrijfsactiviteiten) en/of daarmee qua milieueffecten gelijk te stellen bedrijven en/of activiteiten, met uitzondering van geluidszoneringsplichtige inrichtingen en risicovolle bedrijven.
Evenals een mogelijke uitbreiding van het bouwvlak behoren bedrijven van de categorie 3 mogelijk (na goedkeuring) ook tot de mogelijkheden.

Aan de linker- en achterzijde van het perceel ligt een strook grond welke bestemd is als “groen”. Deze strook is bestemd als groenvoorziening en ten behoeve van waterhuishoudkundige voorzieningen.

Bestaand ontwerp:
Op de kavel is reeds een ontwerp gemaakt voor een grote bedrijfshal (meer dan 10.000 m²), zie Artis impressies. Voor dit plan is een principeverzoek afgegeven door de gemeente Horst aan de Maas (waarbij onder meer een hoogte van 15 meter is toegestaan, ook zou een uitbreiding tot cat. 3.2 onder voorwaarden mogelijk zijn). Heeft u interesse in dit plan of een afwijking hiervan dan brengen wij u graag in contact met dhr. Ralph Geurts van Willems Bouwbedrijf uit Venlo.

Algemeen:
De locatie wordt in de huidige staat aangeboden en derhalve incl. bestaande opstallen. De koper dient het perceel zelf bouwrijp te maken. De opstallen zijn aangesloten op de gebruikelijke nutsvoorzieningen, zoals water, gas en elektra. Verder is er een rioolaansluiting aanwezig.

Kaart

Interesse? Meer informatie of een afspraak maken?

Remy Beuskens

Directeur – NVM Register Makelaar Taxateur Wonen en Bedrijven RM | RT

Adres:Hogeschoorweg 98, 5914CH Venlo

Telefoon:077-3067101

E-mail:remy@intermakelaars.com