Gasthuisstraat 20

5961 GB Horst
€ 1.025.000,- k.k.
  • Type Winkelruimte
  • Totale oppervlakte 455 m2
  • Perceeloppervlakte 11 m2
  • Bouwvorm
  • Bouwjaar 1905
  • Aanvaarding

Omschrijving

Beleggings- en (her)ontwikkelingsobject.

Aan het begin van het gezellige en complete centrum van Horst ligt dit markante en verrassende woonwinkel object. Het pand ligt direct aan verkeersluwe (eenrichting)straat, recht tegenover het onlangs gerealiseerde “cultuurplein” van Horst. Het plein heeft een parkachtige uitstraling gekregen, is ingericht als voetgangerszone en afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Het recent gerenoveerde Cultureel centrum ’t Gashoes ligt aan de overzijde.
Door het nieuw aangelegde plein en de verbinding van het centrum met de wijk Hof te Berkel heeft het centrum van Horst aan de zuidzijde ook een nieuwe/extra toegang heeft gekregen.

Het pand wordt momenteel gedeeltelijk bewoond door de huidige eigenaar en gedeeltelijk verhuurd als winkel. De entree van de woning ligt aan de Gasthuisstraat en is momenteel verdeeld over zowel de begane grond als eerste verdieping. Er ligt een plan waarbij een levensloopbestendige woning op de begane grond gerealiseerd kan worden en een apart appartement op de verdieping.
In de verhuurde winkelruimte zit een fashion met kapperszaak en een winkel in woonaccessoires en cadeaus. De winkels bevinden zich op de begane grond en de kapperszaak op de eerste verdieping, tevens is er nog een royale kelder en een 2e verdieping aanwezig. De winkels zijn aan de binnenzijde met elkaar verbonden maar er is zowel een entree aan de Herstraat-Gasthuisstraat en aan de Herstraat-Kerkstraat.

Het object kan zowel in zijn geheel als in delen gekocht worden. De winkel wordt in verhuurde staat aangeboden. Het object is verdeeld in de volgende onderdelen:
I) De winkelruimten (in verhuurde staat) ten behoeve van belegging (in geel aangegeven op plattegrond)
II) Te realiseren (casco) appartement op de 1e verdieping (in groen aangegeven op plattegrond)
III) Huidige privé woning + kleinere commerciële ruimte aan de Gasthuisstraat (thans slaapkamer, in oranje aangegeven op plattegrond

Opties tot koop zijn: alleen I of I + II of I + II + III
Voor nadere informatie of vragen neem gerust contact met ons kantoor op.

Globale indeling:
I: Op de begane grond is de winkel vanuit 2 ingangen bereikbaar. De oppervlakte op de begane grond is ca. 250 m² en thans verdeeld in een 2-tal winkelruimtes. Vanuit de kantine met toiletruimte is tevens een royale kelderruimte toegankelijk.
Middels een brede trap met groot rond trappengat is de 1e verdieping toegankelijk, deze is ca. 155 m². De tweede verdieping is thans in gebruik als opslag/kantoorruimte en voorzien van dakvensters, de oppervlakte is ca. 55 m².
De verdiepingen lenen zich prima om eventueel op termijn om te bouwen naar één of twee appartementen (hiervoor is wel toestemming van gemeente nodig en tevens zijn en blijven deze ruimtes vooralsnog verhuurd).

II: Vanuit de hal op de begane grond (vanuit het woongedeelte) is deze verdieping middels een authentieke trap bereikbaar. De overloop geeft toegang tot 6 slaap- en zolderkamers en een badkamer. Voor deze verdieping ligt een tekening klaar om een separaat appartement met terras te realiseren.

III:
Begane grond: vanuit de onderhoudsvrije tuin is er toegang tot het huidige woongedeelte. De woon- annex tuinkamer is voorzien van grote ramen welke zorgen voor een prettige lichtinval en optimaal tuincontact. Vanuit de woonkamer is de bijkeuken bereikbaar welke weer in verbinding staat met de doucheruimte en tussenportaal. Vanuit het portaal zijn de keuken en toiletruimte bereikbaar. De leefkeuken is voorzien van een eiken inbouwkeuken met apparatuur.
Vanuit de keuken is de kantine van de winkel toegankelijk alsmede een hal met trapopgang naar de 1e verdieping (te realiseren appartement), toegang tot provisiekelder en de slaapkamer. Deze slaapkamer is multifunctioneel te gebruiken waarbij een kantoor-/praktijk-/commerciële ruimte tot de mogelijkheden behoren.
Aan de linkerzijde van het pand ligt nog een eigen oprit (vanuit de Herstraat-Kerkstraat) met garage annex berging.

Centrum Horst:
Het winkelaanbod in het centrum is gevarieerd en kent een complete branchering van winkels en horecagelegenheden. Er zijn zowel diverse lokale ondernemers gevestigd, evenals de grote landelijke ketens. Voorbeelden hiervan zijn onder andere Xenos, Hema, Kruidvat, Shoeby, Takko, Action, Scapino en Etos. Eveneens zijn er vier grote supermarkten gevestigd in het centrum. Rondom liggen diverse parkeerterreinen (met parkeerschijf, 2 uur vrij parkeren) welke zorgen voor voldoende parkeergelegenheid. Horst is mede door haar parkeerbeleid erg toegankelijk voor de regio.

Horst heeft een belangrijke regio-functie en trekt een bovengemiddeld aantal bezoekers en ondernemers aan. Tevens heeft de omgeving Horst veel vakantiegangers in haar vele vakantieparken.
Algemeen:
Het object is altijd goed onderhouden en maakt een verzorgde indruk. Het pannendak is ca. 10 jaar geleden vernieuwd en ook de platte daken zijn resp. ca. 10 en 3 jaar jong. Aan de Gasthuisstraat zijde is de gevel gereinigd en opnieuw gevoegd, tevens zijn diverse kozijnen vernieuwd.
De tuin is grotendeels verhard en onderhoudsarm aangelegd.

Bestemming:
De huidige bestemming is “Centrum” waarbij toegestaan zijn:
– detailhandel, geen supermarkt zijnde;
– horeca van categorie 1 en/of 2;
– kantoren;
– dienstverlening;
– maatschappelijke voorzieningen;
– wonen.

Overig:
– Aanvaarding in overleg;
– Voldoende openbare parkeerplaatsen in de directe omgeving bereikbaar;
– Perceel 631 m²;
– Het pand wordt zowel in delen als in zijn geheel te koop aangeboden.
– Voorbehoud: Goedkeuring eigenaar.

Kaart

Interesse? Meer informatie of een afspraak maken?

Remy Beuskens

Directeur – NVM Register Makelaar Taxateur Wonen en Bedrijven RM | RT

Adres:Hogeschoorweg 98, 5914CH Venlo

Telefoon:077-3067101

E-mail:remy@intermakelaars.com