Veestraat 5

5971 BE Grubbenvorst
€ 294.000,- k.k.
  • Type Maatschappelijk vastgoed
  • Totale oppervlakte m2
  • Perceeloppervlakte 6 m2
  • Bouwvorm
  • Bouwjaar 1987
  • Aanvaarding

Omschrijving

Midden in de kern van Grubbenvorst ligt deze tandartspraktijk welke getransformeerd kan worden tot twee wooneenheden. Na de herbouw in 1987 is het pand ook tijdelijk in gebruik geweest als praktijk met (boven)woning.
Het object heeft thans de bestemming Maatschappelijk en Gezondheidszorg welke uiteraard ook voorgezet kunnen worden. Daarnaast heeft de huidige eigenaar een principeverzoek bij de gemeente Horst aan de Maas ingediend tot transformatie naar wonen (2 woningen). De gemeente heeft reeds aangegeven, onder voorwaarden, hieraan haar medewerking te verlenen.

De huidige tandartspraktijk zal nog enige tijd gevestigd blijven in het pand en na realisatie van de geplande nieuwbouw het pand verlaten. In deze periode zal de bestaande huurovereenkomst voortgezet worden.
Mocht een koper het pand willen omzetten naar wonen, dan heeft deze zo de mogelijkheid om tijdens de duur van de vereiste procedure inkomsten uit het pand te generen.

Het pand ligt op een perceel van 335 m² en heeft een totale (woon)oppervlakte van 161 m² verdeeld over de begane grond en de 1e verdieping.
De achtergelegen tuin is middels een afgesloten onderdoorgang toegankelijk.

De huidige indeling is als volgt:

Begane grond:
Hal/entree met toiletruimte en meterkast, wachtruimte met balie, toegang tot 3 separate (behandel)kamers annex kantoorruimten. Vanuit het kantoor met balie is tevens een pantry annex sterilisatieruimte toegankelijk.
Vanuit de behandelkamer/kantoorruimte aan de voorzijde is middels een vaste trap de 1e verdieping bereikbaar. Tevens bevindt zich hier een praktische verdiepte trapkast.

1e verdieping:
Middels een vaste trap is een grote multifunctionele ruimte met keukenblokje bereikbaar, deze ruimte is thans in gebruik als kantine en kantoor. Vanuit deze ruimte zijn een badkamer met douche en wastafel, toiletruimte en 2-tal bergingen toegankelijk. In de eerste berging bevindt zich tevens een wasmachineaansluiting. In de 2e berging is een doorgang naar een achterliggende opslagruimte.

Exterieur:
De achtertuin is niet meer in gebruik en dient naar wens opnieuw ingericht te worden. Er is een tuinhuis aanwezig en de achtertuin heeft een “vrije” achterom middels een eigen onderdoorgang vanuit de Veestraat.

Bestemming:
De huidige bestemming is “Maatschappelijk” met een functieaanduiding gezondheidszorg. In het pand is derhalve op dit moment alleen ruimte voor maatschappelijke en gezondheidszorg gerelateerde functies.
voor de omzetting naar Wonen (2 wooneenheden) is door de gemeente Horst aan de Maas haar principe medewerking toegezegd, dit onder meer onder de volgende voorwaarden:
– het plan dient nader uitgewerkt te worden en aan de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit worden voorgelegd, met als uitgangspunt dat er geen afbreuk wordt gedaan aan de karakteristieke voorgevel van het pand;
– er kunnen twee wooneenheden worden gerealiseerd in het betaalbare huursegment (tot € 1.000,–);
– de bijbehorende kosten en bijdrage (bijv. aan reserve bovenwijkse voorzieningen) zullen voor rekening van de initiatiefnemer komen;
– er moet een omgevingsdialoog worden gevoerd.
Neem voor verdere informatie en toelichting contact met ons kantoor op.

Oplevering:
In verhuurde staat, de huurovereenkomst zal na realisatie nieuwbouw huurder worden beëindigd.

Bijzonderheden:
– Omstreeks 1987 herbouwd;
– Grotendeels v.v. hardhouten kozijnen met dubbele beglazing;
– Voorzien van spouwmuur-, dak- en vloerisolatie;
– Droge kruipruimte
– Perceeloppervlakte 335 m²;
– (woon)oppervlakte: ca. 161 m² en inhoud: ca. 595 m³;
– Zowel te gebruiken als praktijk (maatschappelijk en/of gezondheidszorg) als wonen (na bestemmingsplanwijziging).

Kaart

Interesse? Meer informatie of een afspraak maken?

Remy Beuskens

Directeur – NVM Register Makelaar Taxateur Wonen en Bedrijven RM | RT

Adres:Hogeschoorweg 98, 5914CH Venlo

Telefoon:077-3067101

E-mail:remy@intermakelaars.com