De Kuyperij Horst

Horst
€ 317.500,- t/m € 335.000,-
  • Status Verkocht
  • Koopaanneemsom € 317.500,- t/m € 335.000,-
  • woonoppervlakte 81 m2 t/m 83 m2
  • Inhoud 252 m3 t/m 257 m3
  • Perceeloppervlakte t/m

Omschrijving

De Kuyperij is middenin het centrum van Horst gelegen aan het Wilhelminaplein 8 en bestaat uit gedeeltelijke nieuwbouw en gedeeltelijke verbouw van het bestaande gebouw. Hierbij krijgt het bestaande gebouw een complete ‘facelift’, waarbij het gebouw wordt uitgebreid tot een modern woongebouw in een hoogwaardige architectuur. Het nieuwbouwcomplex bestaat uit negen koop- en drie markthuurappartementen. De toekomstige bewoners van de luxe appartementen zijn verzekerd van een leven lang zorgeloos wonen. De appartementen worden namelijk gerealiseerd volgens hoge normen op het gebied van gezondheid, milieu en energie. Ook zijn de appartementen ontworpen volgens de hedendaagse maatstaven en passend in de bestaande, aangrenzende architectuur. De uitstraling in combinatie met een hoogwaardige afwerking bepalen de kwaliteit van dit woonproject.

We nodigen u uit voor een eerste bezichtiging: ontmoet dit plan online. Om een volledig beeld van het project te krijgen, zijn er verkooptekeningen en impressies in deze online presentatie verwerkt. Bij de makelaar zijn meerdere stukken te verkrijgen, waaronder: verkooptekeningen, Technische Omschrijving en 3D-visuals van het toekomstige straatbeeld.

De ontwikkeling bevindt zich middenin het centrum van Horst; de hoofdplaats van de gemeente Horst aan de Maas. Het is een aantrekkelijke plaats om te wonen. De gemeente Horst aan de Maas heeft 16 omringende kerkdorpen met in totaal ongeveer 42.000 inwoners. In de kern Horst wonen bijna 13.000 inwoners. De kern Horst ligt aan de snelweg A73 tussen Venlo en Venray in. Het snelgroeiende, grote logistieke gebied Klavertje 4/Greenport Venlo ligt op steenworp afstand. Horst heeft een uitgebreid en gezellig winkelgebied in het centrum met cafés en restaurants voor alle smaken. Daarnaast beschikt Horst over veel sportverenigingen en een rijk verenigingsleven. Ook medische faciliteiten zijn in het dorp goed vertegenwoordigd. Op het gebied van onderwijs beschikt de kern Horst over een drietal basisscholen en een grote middelbare school, het Dendron College.

JaBo Horst o.g. B.V., de opdrachtgever en tevens ook eigenaar van het onderliggende Restaria, heeft dit project voor eigen risico en rekening ontwikkeld. JaBo Horst o.g. B.V. heeft zich ten doel gesteld om een appartementencomplex te realiseren waarin twaalf luxe appartementen zijn opgenomen voor enerzijds het vrij markthuursegment en anderzijds ook koopappartementen in het hogere en exclusieve segment.

De naamgeving van De Kuyperij slaat terug op de historie van deze locatie. In 1695 is Petrus de Kuyper en Anna Custers op deze locatie gestart met een kuiperij; het maken en verkopen van vaten. Hun derde zoon slaat een andere koers in en gaat jenever produceren, nadat hij een distilleerderij in Schiedam heeft gekocht. Het Schiedamse bedrijf, Koninklijke De Kuyper, is uitgegroeid tot ’s werelds grootste cocktail-likeurmerk. Dit uit Horst afkomstige familiegeslacht, De Kuijper, behoort sinds 1829 tot de Nederlandse adel. Het complex wordt omsloten door het Wilhelminaplein, Rode Kruisplein en Loevestraat.

Steeds meer mensen hechten waarde aan veilig en beschut wonen. Hier is dan ook rekening mee gehouden. Zo is er voor ieder koopappartement één parkeerplek en voor alle appartementen een berging in de stallingsgarage. Via een handzender wordt de garagepoort van de stallingsgarage geopend en automatisch gesloten. De entree, met daarin het bellentableau, het trappenhuis en de lift, is zowel via de hoofdingang als via de stallingsgarage te bereiken met een eigen toegangssleutel.

Daarnaast is het gebouw zodanig ontworpen dat zorgbehoevende mensen prettig kunnen wonen, want het gehele complex is via nul treden bereikbaar. Via de entree is de brancardlift te bereiken. De naam vertelt het al, want de lift is groot genoeg voor een brancard.

Conform het bouwbesluit wordt er voor de 9 koopappartementen een gezamenlijke energieprestatieberekening gemaakt. Het resultaat van deze berekening is een getal dat de energiezuinigheid van het gebouw aanduidt. Hoe lager dit getal, hoe energiezuiniger het appartement. De overheid heeft aan de coëfficiënt een maximum gesteld welke in de loop der jaren is verscherpt. De coëfficiënt die van toepassing is voor uw appartement, komt overeen met de voorgeschreven eis ten tijde van de bouwaanvraag, dus 0,4. Om deze eis te behalen, is per appartement een voorzieningenpakket samengesteld van o.a. isolatie, beglazing, verwarmingsinstallatie en eventuele andere installaties op het gebied van mechanische ventilatie, warmteterugwinning, energieopwekking en dergelijke. Daarnaast zijn er voor de koopappartementen ook PV-panelen (zonnepanelen) gelegen op het dak.

Dit project wordt gebouwd door Bouwmij Janssen. Bouwmij Janssen is de moderne ontwikkelende aannemer uit Venray en sinds 1945 actief in de bouw en gespecialiseerd in de realisatie van nieuwbouwprojecten. Zij doen dit met groot plezier, vakmanschap en oog voor detail. Bij veel projecten wordt samengewerkt met vaste regionale partners, waardoor de samenwerking soepel verloopt en de partijen op elkaar zijn ingespeeld. Hierdoor worden de beste resultaten bereikt met tevens goede servicemogelijkheden na oplevering.

Kaart

Interesse? Meer informatie of een afspraak maken?

Dennis Holthuijsen

Directeur – NVM Register Makelaar Taxateur Wonen RM | RT

Telefoon:077-3989090

E-mail:dennis@intermakelaars.com