Smidstraat 7

5975 VL Sevenum
€ 250.000,- k.k.
  • Type Eengezinswoning
  • Ligging Aan rustige weg, In woonwijk
  • Woonoppervlakte 97 m2
  • Perceeloppervlakte 268 m2
  • Bouwjaar 1973
  • Inhoud 414 m3
  • Slaapkamers 3
  • Tuin Tuin rondom

Omschrijving

Een ruime hoekwoning op loopafstand van het centrum van Sevenum en klaar om door haar nieuwe bewoners onder handen te worden genomen. Door de ruimte die de woning heeft ontstaan er vele mogelijkheden!

Sevenum heeft een goed voorzieningenniveau; er zijn meerdere basisscholen, diverse sportverenigingen, een rijk verenigingsleven en een dorpskern met supermarkten, winkels en gezellige horeca. Via de Venloseweg zijn de A67 en de A73 te bereiken, ter hoogte van Trade Port West. Hiermee is de omliggende regio, waaronder Eindhoven, Venlo en het Duitse achterland goed te bereiken.

Indeling:
Begane grond:
Je komt de woning binnen via de voordeur in de zijgevel. In de hal met aan de rechterzijde de meterkast en aan de linkerzijde de trap naar de verdieping (met daaronder de trapkast) en aansluitend en de toiletruimte. Twee deuren in de hal geven toegang tot de rechthoekige doorzon woonkamer en de keuken. De woonkamer heeft veel lichtinval, een gedateerde tegelvloer en een deur naar de keuken.
De dichte keuken heeft een vinyl vloer en een rijopstelling met boven- en onderkasten. Ontbijten kan in de keuken; de ruimte leent zich voor het plaatsen van een tafel. Achter de keuken is de praktische overkapping. De overkapping heeft een deur naar de achtertuin.

Eerste verdieping:
Op de eerste verdieping zijn de overloop met bergkast, drie slaapkamers en de badkamer. Twee slaapkamers, waaronder de grootste, zijn aan de achterzijde van de woning; de derde slaapkamer is aan de voorzijde van de woning, naast de badkamer. Twee slaapkamers hebben vaste inbouwkasten.
De ruimte in de badkamer is efficiënt ingedeeld met een douche, vaste wastafel, handdoekenradiator en plek voor je wasmachine. De wanden zijn geheel betegeld en kenmerkend voor woningen uit deze bouwperiode is dat ze een raam in de buitengevel hebben; een betere ventilatiemogelijkheid is er niet.

Tweede verdieping:
Er is een vlizotrap naar de tweede verdieping en dat betekent veel bergruimte.

Exterieur:
De woning staat aan een rustige woonstraat. Rondom is de voortuin gelegen waarvan de beplanting merendeels groenblijvend is. Links van de woning loopt het gemeenschappelijk pad waar je gemakkelijk met je fiets achterom kunt. De achtertuin is voorzien van diverse beplanting. In de hoek van de tuin staat een stenen berging voor bijvoorbeeld het tuingereedschap. De erfafscheidingen bestaan uit houten schuttingen en groenblijvende hagen waardoor er voldoende privacy is. Nog een voordeel; vlakbij vind je een grote speeltuin voor alle kinderen uit de wijk. Het wordt straks echt genieten aan de Smidstraat 7.

De ideale toekomst van de Smidstraat 7 te Sevenum :
De Energiezuinige woning krijgt gestalte door eerst de woning goed te isoleren en vervolgens te kiezen voor duurzame opwekking met installaties. Interessante maatregelen die dan voor de hand liggen zijn:
– Vloerisolatie, er is een kruipruimte aanwezig;
– Dubbelglas vervangen naar HR++ glas;
– Luchtdichtheid woning verbeteren; Een interessante maatregel die zich snel terugverdiend en tevens een belangrijke bijdrage levert aan het comfort
– Het schuine dak verder van binnenuit isoleren is een interessante maatregel (tevens goed voor luchtdichtheid verbetering)
– Mechanische ventilatie behoefte gestuurd o.b.v. CO2-meting in de woonkamer en beperkt het energieverlies door ventilatie. Door het plaatsen van een afzuigunit op de zolder welke de badkamer, het toilet en de keuken op de begane grond afzuigt vindt er in de gehele woning luchtverversing plaats. Hierbij komt wel dat boven het te vervangen glas zelfregelende ventilatieroosters dienen te worden geplaatst in de woonkamer en de slaapkamers. De badkamer, toilet en keuken worden dan door de afzuiging op onderdruk afgezogen via de overige ruimtes.
– Zonnepanelen zijn altijd zinvolle investeringen en leveren een flinke besparing op;
Met het isolatiepakket (alle isolatiemaatregelen) wordt de energie-index 1,33 en het energielabel B. De energiebesparing is ca. 58% en de investeringskosten ca. €19.000. De maatregelen dubbelglas vervangen, alle isolatiemaatregelen vallen onder de ISDE-subsidie. Deze subsidie van ca. 30% is nog niet verrekend.

Kaart

Interesse? Meer informatie of een afspraak maken?

Dennis Holthuijsen

Directeur – NVM Register Makelaar Taxateur Wonen RM | RT

Telefoon:077-3989090

E-mail:dennis@intermakelaars.com

Direct zoeken: