Helenaveenseweg 33

5977 NB Evertsoord
€ 435.000,- k.k.
  • Type Eengezinswoning
  • Ligging
  • Woonoppervlakte 149 m2
  • Perceeloppervlakte 12.384 m2
  • Bouwjaar 1955
  • Inhoud 1.693 m3
  • Slaapkamers 3
  • Tuin Tuin rondom, Tuin rondom

Omschrijving

Welke invulling ga jij geven aan 12.384m2 grond met een typische jaren ’50 woonboerderij, stallen en diverse bijgebouwen? Ruim wonen, wonen met werken combineren, dieren houden en je eigen groente verbouwen… het is een droom die werkelijkheid kan worden. Deze te renoveren woonboerderij staat bijna op de grens van Limburg en Noord-Brabant, op maximaal een kwartier van Deurne, Horst, Sevenum en Venlo. Via de A67 ben je in minder dan een half uur in Eindhoven.
Deze woonboerderij staat in het buitengebied, tussen het Limburgse Evertsoord en het Brabantse Helenaveen. In het uitgestrekte landschap vind je onder andere vakantiepark de Schatberg, Toverland en natuurgebied Mariapeel; hierdoor is deze regio ook aantrekkelijk om een Bed & Breakfast te starten.

Indeling:
Begane grond:
De woonboerderij is op de begane grond ingedeeld met een hal, woon-/eetkamer, een ruime keuken, bijkeuken, slaapkamer, badkamer en een toiletruimte. De kozijnen en ramen zijn vernieuwd en voorzien van isolatieglas, verder is de woonboerderij gedateerd. Je ziet enkele originele elementen waaronder paneeldeuren, de schouw in de keuken, de gashaard in de woonkamer en het granito blad in de badkamer.
Je kunt de huidige indeling handhaven en moderniseren maar ook overwegen om de indeling te wijzigen, waarbij je de aangrenzende stal (deels) bij de woning kunt voegen. Deze stal, die bestaat uit twee ruimtes, heeft een grote vloeroppervlakte die je naar eigen wens kunt invullen. Je ziet stalramen, staldeuren en een grote houten rolpoort die toegang geeft tot de oprit. Hiermee is deze woonboerderij meer dan 30 meter diep!

Eerste verdieping:
Via de trap in de hal kom je op de overloop van waaruit drie (slaap)kamers en de toiletruimte met fonteintje te bereiken zijn. Twee slaapkamers zijn aan de voorzijde gesitueerd en de derde (slaap)kamer grenst aan de enorme bergzolder boven de berging. In deze kamer hangen de cv-ketel en boiler. Ook op de eerste verdieping zie je paneeldeuren en kunststof kozijnen, voorzien van isolatieglas. Niet alleen beneden maar ook op de eerste verdieping is de woonboerderij meer dan 30 meter diep waardoor de realisatie van extra slaapkamers mogelijk is. Boven de slaapkamers en overloop is een bergzolder, te bereiken vanaf de overloop.

Bijgebouwen:
Op het perceel van ruim 1,2 hectare staan meerdere bijgebouwen die vele jaren een agrarische functie hebben gehad.
Links van de woonboerderij, naast de oprit staat een grote stenen stal van bijna 20 meter diep en 7.45 meter breed. Dit bijgebouw heeft een rood pannendak, stalramen en de originele staldeuren.
Achter deze stal staan de stenen garage van ruim 7 meter diep, voorzien van een aangebouwde berging. De garage heeft een pannendak en op de houten berging liggen asbesthoudende golfplaten.
Verder zijn er twee open wagenschuren van respectievelijk 17.35 meter en 13.88 meter breed. Een van deze schuren is gebouwd van betonnen elementen en heeft een dak met asbesthoudende dakplaten. De tweede schuur is in de stijl van de woonboerderij gebouwd met gemetselde muren en een rood pannendak.

Exterieur:
Het buitenterrein dient, net als de woonboerderij en bijgebouwen, gemoderniseerd te worden. Het buitenterrein is deels verhard en te bereiken via twee inritten, waarvan een aan de Helenaveenseweg gelegen is. De vele hoge bomen en beplanting zorgen voor veel privacy op het perceel en bij het woongedeelte is de tuin. De tuin is ingedeeld met een terras, grasvelden diverse beplanting. Verder is er een groot weiland met mooi uitzicht aan drie zijden waar je de mogelijkheid hebt om paarden, alpaca’s of andere dieren te houden.

Bijzonderheden:
– De woonboerderij heeft kunststof kozijnen en ramen, voorzien van isolatieglas;
– Verwarming via een cv-ketel (Nefit, 1990);
– Meerdere bijgebouwen en een aangebouwde stal met diverse gebruiksmogelijkheden;
– Groot perceel van 12.384m2, perfect voor het houden van dieren.

Panorama('s)

Kaart

Interesse? Meer informatie of een afspraak maken?

Dennis Holthuijsen

Directeur – NVM Register Makelaar Taxateur Wonen RM | RT

Telefoon:077-3989090

E-mail:dennis@intermakelaars.com

Direct zoeken: