Houtstraat 9

5911 JB Venlo
Prijs n.o.t.k
  • Type Winkelruimte
  • Totale oppervlakte 252 m2
  • Perceeloppervlakte m2
  • Bouwvorm
  • Bouwjaar 1500
  • Aanvaarding

Omschrijving

Karakter gegarandeerd in dit sfeervolle, volledige gerenoveerde gemeentelijk monument aan de Houtstraat in hartje stad. Het gebouw dateert van de 15e eeuw en heeft door de jaren heen onder andere dienst gedaan als koopmanshuis, logement, ‘Bank van Leening’ en later Puddingfabriek. Zet u de rijke geschiedenis van dit monument voort!?

Indeling:
Via een statige entree aan de Houtstraat verkrijgt men toegang tot de centrale ruimte (47 m2), zowel links en rechts van de entree bevinden zich nog een tweetal ‘kamers’ waarvan een kamer (34 m2) toegang geeft tot een gewelfde kelder en een binnenplaats met gootsteen. De andere kamer (ca. 44 m2) kijkt uit over de Houtstraat aan de voorzijde en de binnentuin aan de achterzijde en is voorzien van een authentieke marmeren schouwmantel. Aansluitend bevindt zich de achterbouw (51 m2) waar een tweetal originele puddingtrechters herinneren aan de oude installatie van de Puddingfabriek. Vanuit deze achterbouw is een grotere binnentuin met vrije achterom door middel van openslaande tuindeuren bereikbaar alsook de ruimte (31 m2) waar keuken- en toiletvoorzieningen zijn gerealiseerd.

Deze unieke locatie heeft de bestemming Centrum -2 meegekregen. De voor Centrum -2 aangewezen gronden zijn o.a. bestemd voor:
– detailhandel;
– dienstverlening;
– kleinschalige bedrijfsactiviteiten, zoals vermeld in Bijlage 1 Lijst van aan huis verbonden bedrijfsactiviteiten;
– cultuur en ontspanning.

Voor meer informatie nodigen wij u graag uit voor een vrijblijvende bezichtiging!

Kaart

Interesse? Meer informatie of een afspraak maken?

Remy Beuskens

Directeur – NVM Register Makelaar Taxateur Wonen en Bedrijven RM | RT

Adres:Hogeschoorweg 98, 5914CH Venlo

Telefoon:077-3067101

E-mail:remy@intermakelaars.com