Venrayseweg 4

5961 AG Horst
€ 650.000,- k.k.
  • Type Winkelruimte
  • Totale oppervlakte 237 m2
  • Perceeloppervlakte 7 m2
  • Bouwvorm
  • Bouwjaar 1930
  • Aanvaarding

Omschrijving

Aan de rand van het Centrum aan de Venrayseweg gelegen (Multi)functionele bedrijfslocatie met naastgelegen woning. Beide objecten nr. 4 en 6 worden gemeenschappelijk te koop aangeboden. Het bedrijfsobject bestaat uit een winkel/kantoorruimte op de begane grond en multifunctionele ruimte op de verdieping (mogelijkheid tot appartement). Aan de achterzijde ligt nog opslag/magazijnruimte met eigen ruime parkeerplaats. De naastgelegen halfvrijstaande woning heeft een volledige woonbestemming.

Het object heeft een goede ligging aan de Venrayseweg. Het bedrijfsgedeelte is vanaf 2017 vrijwel geheel gerenoveerd en gemoderniseerd, zo zijn o.a. daken vervangen en is het pand aan de achterzijde uitgebouwd. Op de verdieping zijn alle aansluitingen aanwezig om eenvoudig een appartement met groot dakterras te realiseren.
Het woonhuis heeft een woonoppervlakte van ca. 112 m², een geheel omheinde patiotuin en op de verdieping voorzien van 3 slaapkamers.
De locatie is zeer goed bereikbaar en enerzijds gelegen op loop/fietsafstand van het centrum van Horst en anderzijds nabij de op- en afritten van de A73 (Nijmegen – Venlo). Direct achter het pand liggen 12 tot 14 parkeerplaatsen op eigen terrein.

Indeling:

Bedrijfspand (nr.6)
Begane grond:
Dit gedeelte betreft het linker gedeelte van het geheel. De commerciële ruimte is aan de voorzijde middels een deur in het midden met aan weerszijden grote ramen toegankelijk. Deze ruimte is thans in gedeeld in een verkoop annex winkelruimte aan de voorzijde met daar direct achter een werkplaatsgedeelte. Dit werkplaatsgedeelte is enkel met losse kasten deels gescheiden van de voorzijde waardoor eenvoudig een grote ruimte van ca. 79 m² gecreëerd kan worden. Direct achter her werkplaatsgedeelte bevindt zich een opslagruimte (ca. 12 m²)welke weer in verbinding staat met het magazijn annex de garage van ca. 38,5 m².
Aan rechter voorzijde ligt een kantoorruimte welke weer in verbinding staat met een aparte kantoor/spreekkamer. Deze ruimtes zijn resp. ca. 22 ² en ca. 9,5 m² groot. De commerciële ruimte en kantoorruimten zijn allen voorzien van strak gestucte wanden, kunststof kozijnen met dubbele beglazing, systeemplafonds met ledverlichting en plafondcassette airco’s.
Verder is er nog een centraal gelegen keuken met nette inbouwkeuken/pantry welke is voorzien van een vaatwasser, koelkast en magnetron. Vanuit deze ruimte zijn een bergruimte met cv-installatie en de toiletruimte toegankelijk. Ook bevindt zich hier de achteringang welke toegang biedt tot het eigen parkeerterrein.

1e verdieping (ca. 57 m² GBO):
Vanuit de trap op de begane grond is een portaal toegankelijk wel aan de ene zijde in verbinding staat met een multifunctionele ruimte en aan de andere zijde een opslagruimte. De multifunctionele ruimte is thans in gebruik als vergaderruimte en voorzien van een keukenblok met vaatwasser, oven, gaskookplaat en afzuigkap. Via dubbele tuindeuren in het royale dakterras toegankelijk waarbij ook een aparte trapopgang aan de buitenzijde geplaatst kan worden.
Het opslaggedeelte is reeds voorzien van water- en afvoerleiding zodat hier eenvoudig een slaap- en badkamer gecreëerd kan worden.
De huidige eigenaar heeft enkele jaren geleden aan de gemeente middels een principe verzoek toestemming gekregen om van deze verdieping een aparte woning/appartement te maken. Hoogstwaarschijnlijk dient dit verzoek geactualiseerd te worden.

Woning (nr. 4)
Dit pand heeft is de afgelopen jaren verhuurd geweest ten behoeve van bewoning en zal naar wens bij overdracht leeg opgeleverd worden. Het woonhuis heeft een reguliere woonbestemming.

Begane grond:
Aan de voorzijde is de woning toegankelijk middels de voordeur welke uitkomt in de hal met trapopgang naar verdieping en doorgang naar de ruime keuken. De leefkeuken (ca. 15 m²) is voorzien van een complete inbouwkeuken met combimagnetron, keramische kookplaat, afzuigkap en koelkast. Vanuit de keuken zijn provisiekelder, woonkamer en achterbouw toegankelijk. De woonkamer is ca. 29 m² groot en voorzien van grote ramen voor de nodige lichtinval, een nette tegelvloer en de meterkast. Vanuit het portaal in de achterbouw is de onderhoudsvrije en geheel beklinkerde patiotuin toegankelijk. Ook zijn de toiletruimte, badkamer met aansluitend wasruimte toegankelijk. De badkamer en toiletruimte zijn in een lichte kleurstelling betegeld.
De patiotuin is geheel omheind met een degelijke schutting en voorzien van een tuinhuis en eenvoudige overkapping.

1e verdieping:
Vanuit de overloop op de verdieping zijn een 3-tal slaapkamers en de bergzolder toegankelijk.

Algemeen:
– Het geheel is omstreeks 1930 gebouwd en vanaf 2017 grotendeels (m.u.v. de woning) nagenoeg geheel gemoderniseerd en gerenoveerd. Het woonhuis is prima in orde doch sober afgewerkt, alles functioneert verder prima.
– Aan de achterzijde ligt een geheel beklinkerd eigen terrein waar thans 12 parkeerplaatsen zijn aangelegd, eventueel kan dit uitgebreid worden tot 14 stuks.
– Het object wordt in zijn geheel leeg en ontruimd vrij van huur verkocht. In overleg bestaat de mogelijkheid dat de huidige gebruiker het bedrijfsgedeelte (nr. 6) op de begane grond nog 1 tot 2 jaar terug huurt van de koper.
– Het pand is multifunctioneel te gebruiken waarbij gedacht kan worden aan detailhandel, dienstverlening, maatschappelijke en (semi)medisch functies evenals kantoor- en woonruimte. Voor de ruimte op de verdieping (van nr. 6) is enkele jaren geleden reeds een principe medewerking door de gemeente Horst aan de Maas afgegeven tot het realiseren van een appartement/woning. Deze zal mogelijk geactualiseerd moeten worden.

Bestemming:
De huidige bestemming van nr. 6 is “Detailhandel”. Waarbij detailhandelsdoeleinden toegestaan zijn. Voor een andere invulling dient goedkeuring van de gemeente Horst aan de Maas verkregen te worden. De bestemming van nr. 4 is “Wonen”

Staat van oplevering:
In de huidige staat. Aanvaarding in overleg.

Overig:
– Perceel 873 m²;
– Totale bedrijfsoppervlakte begane grond (nr. 6) ca. 180 m² en verdieping ca. 57 m².
– Totale woonoppervlakte woonhuis (nr. 4) ca. 112 m²
– Beide panden worden samen te koop aangeboden. In overleg is de huidige gebruiker bereid om het zakelijke gedeelte nog 1-2 jaar terug te huren.
– Voorbehoud: Goedkeuring eigenaar.

Kaart

Interesse? Meer informatie of een afspraak maken?

Dennis Holthuijsen

Directeur – NVM Register Makelaar Taxateur Wonen RM | RT

Telefoon:077-3989090

E-mail:dennis@intermakelaars.com