Kerkstraat 14

5961 GD Horst
€ 649.000,- k.k. of € 3.295,- p/m.
  • Type Winkelruimte
  • Totale oppervlakte 345 m2
  • Perceeloppervlakte 6 m2
  • Bouwvorm
  • Bouwjaar 1960
  • Aanvaarding

Omschrijving

Te huur midden in het gezellige winkelcentrum van Horst multifunctioneel te gebruiken winkelpand met magazijn. Het pand is eventueel ook te koop incl. de royale bovenwoning. Het biedt u een unieke mogelijkheid om op de begane grond te ondernemen en tevens in het hartje centrum van Horst comfortabel te wonen. Het pand beschikt over een extra toegang aan de achterzijde van het pand.

Het pand ligt op een centrale locatie midden in het winkelcentrum van Horst. De winkelruimte – gelegen aan de hoofdwinkelstraat – met aan de voorzijde uitzicht op het grote parkeerterrein Kloosterhof (met parkeerschijf, 2 uur vrij parkeren) waar rondom diverse winkels en supermarkt Jan Linders liggen. Horst is mede door haar parkeerbeleid erg toegankelijk voor de regio.

Het pand heeft op de begane grond een totale oppervlakte van ca. 345 m² welke verdeeld is over verschillende ruimten. De winkelruimte heeft een front van ca. 10 meter breed waarbij thans 2 afzonderlijke winkels/verkooppunten aan de voorzijde zijn gecreëerd. Aan de achterzijde is het pand toegankelijk via een sectionaal garagepoort met daarnaast afzonderlijke loopdeur welke ideaal voor laden en lossen zijn.

Indeling:

Winkelruimte:

Begane grond:
De winkelruimte bestaat uit een 2-tal winkelruimte/verkooppunten aan de voorzijde van het pand welke samen ongeveer 100 m² groot zijn. Direct daar achter ligt een opslagruimte van ca. 48 m² welke ook bij de winkelruimte getrokken kan worden.
Aansluitende zijn nog 2 opslag- cq. magazijnruimten waar zich voorheen een bakkerij bevond, deze ruimtes zijn ca. 132 m² groot en multifunctioneel te gebruiken. Vanuit hier is ook toegang tot een opslag kelder van ca. 13 m². Tenslotte is er nog een multifunctionele ruimte van ca. 59 m² aan de achterzijde waar zich ook de achteringang bevindt.

De totale oppervlakte is ca. 345 m². Door de huidige indeling is de verkoopruimte thans ca. 100 m² maar met een andere indeling/gebruik is de verkoopruimte te vergrootten

Bovenwoning (ca. 165 m²):

Begane grond:
Momenteel is de bovenwoning aan de voorzijde van het pand tussen de beide verkoopruimten via een hal met trapopgang te betreden. In overleg met de juiste kandidaat huurder is de eigenaar bereid hier een andere oplossing voor te vinden indien gewenst. Er bestaat tevens de mogelijkheden om de bovenwoning vanuit het naastgelegen perceel aan de buitenzijde te betreden.

Eerste verdieping:
Vanuit de trap op de begane grond is de hal op de 1e verdieping toegankelijk. Vanuit de hal zijn toiletruimte, keuken, woonkamer en hobby/kantoor/slaapkamer te betreden. De royale L-vormige woonkamer is aan de achterzijde uitgebouwd en ca. 52 m² groot. Door de vele ramen is er een prettige lichtinval en aan de voorzijde zicht op de gezellige Kerkstraat en het aanliggend parkeerterrein. Aan de achterzijde is het meer dan royale dakterras (ca. 64 m²) toegankelijk.
Verder ligt aan de achterzijde nog een ruime hobbyruimte welke thans in gebruik is als atelier maar ook prima te gebruiken is als kantoor- of extra slaapkamer, een gedeelte van deze ruimte doet thans dienst als bijkeuken waar ook de witgoedaansluitingen zitten. De keuken is aan de voorzijde gelegen en voorzien van een eenvoudige inbouwkeuken.

Tweede verdieping:
Via een vaste trap zijn de 4 slaapkamers en badkamer op de 2e verdieping te bereiken. Waarbij aan de voorzijde nog een groot balkon ligt.

Bestemming:
De huidige bestemming is “Centrum” waarbij toegestaan zijn:
– detailhandel, geen supermarkt zijnde;
– horeca van categorie 1 en/of 2;
– kantoren;
– dienstverlening;
– maatschappelijke voorzieningen;
– wonen (bestaande woning).

Horst Centrum:
Het winkelaanbod in het centrum van Horst is gevarieerd en kent een complete branchering van winkels en horecagelegenheden. Er zijn zowel diverse lokale ondernemers gevestigd, evenals de grote landelijke ketens. Voorbeelden hiervan zijn onder andere Xenos, Hema, Kruidvat, Shoeby, Takko, Scapino en Etos. Eveneens zijn er vier grote supermarkten gevestigd in het centrum. Rondom liggen diverse parkeerterreinen welke zorgen voor voldoende parkeergelegenheid.
Horst heeft een belangrijke regio-functie en trekt een bovengemiddeld aantal bezoekers en ondernemers aan. Tevens heeft de omgeving Horst veel vakantiegangers in haar vele vakantieparken.

Opleveringsniveau:
In de huidige staat, als uitgangspunt voor verhuur geldt een casco oplevering. In overleg met de juiste kandidaat huurder is de eigenaar bereid om mee te denken over een andere indeling van bijvoorbeeld de toegang tot de bovenwoning.
De huidige inrichting als bakkerij zal nog worden verwijderd, incl. o.a. winkelinventaris en koelcellen.

Verhuur:
– Aanvaarding in overleg, op korte termijn mogelijk;
– De looptijd van de huurovereenkomst is in onderling overleg waarbij het uitgangspunt 5 jaar is;
– (vraag)huurprijs: € 3.295,- exclusief BTW per maand (volledige winkelpand, zonder bovenwoning);
– koopprijs € 649.000,- k.k. (winkel met bovenwoning).

Voorbehoud:
Goedkeuring eigenaar.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons kantoor.

Kaart

Interesse? Meer informatie of een afspraak maken?

Remy Beuskens

Directeur – NVM Register Makelaar Taxateur Wonen en Bedrijven RM | RT

Telefoon:077-3067101

E-mail:remy@intermakelaars.com