Veldstraat 10

5991 AD Baarlo
€ 465.000,- k.k.
  • Type Winkelruimte
  • Totale oppervlakte 560 m2
  • Perceeloppervlakte 9 m2
  • Bouwvorm
  • Bouwjaar 1938
  • Aanvaarding

Omschrijving

Ga je hier zelf wonen en werken, kies je voor verhuur of ga je deze locatie herontwikkelen? Dit grote woon-/winkelpand In Baarlo is jarenlang in gebruik geweest als doe-het-zelfwinkel, in combinatie met wonen. De bestemming maakt het pand veelzijdig: detailhandel, maatschappelijke doeleinden, dienstverlening en wonen.
Daarnaast heeft de gemeente Peel en Maas aangegeven dat er onder bepaalde voorwaarden in principe medewerking wordt verleend tot het realiseren van 5 woningen. Het perceel is maar liefst 930 m2 groot en grenst aan de achterzijde aan de Tiendvrij.

(huidige) bestemming:
– Aan de achterzijde: detailhandel met een functie-aanduiding wonen en in de voorschriften staat: wonen in de vorm van twee appartementen op de verdieping toegestaan.
– Voorzijde: Gemengd -2: toegestaan zijn detailhandel, maatschappelijke voorzieningen, dienstverlening en wonen.

Principe medewerking gemeente:
Verkoper heeft op 29 maart 2021 een brief ontvangen van de gemeente Peel en Maas. Hierin is navraag gedaan om medewerking te verlenen om in de bestaande winkel 1 (senioren)appartement (begane grond) en 2 (starters)appartementen op de verdieping te realiseren.
Op het terrein aan de zijde van de Tiendvrij worden dan 2 nieuwbouwwoningen gerealiseerd. De gemeente zegt dat er in principe medewerking kan worden verleend, met een aantal voorwaarden waaraan voldaan moet worden (maatwerk). Verder wordt het navolgende gemeld: “Wij merken uitdrukkelijk op dat de medewerking in beginsel wordt verleend. Dit betekent dat wij bij een definitief oordeel de aanvraag kunnen weigeren. Deze brief heeft geen rechtsgevolgen en moet worden aangemerkt als een feitelijke mededeling waartegen geen bestuursrechtelijke rechtsbescherming openstaat.”

Locatie:
Het pand staat net buiten het kernwinkelgebied van Baarlo. Het merendeel van de panden in de straat wordt bewoond maar tevens liggen er nog enkele winkels in de directe nabijheid. In de achtergelegen straat Tiendvrij zijn diverse nieuwbouwontwikkelingen geweest. Baarlo heeft prima basisvoorzieningen, een goede ligging tussen Venlo en Kessel, een mooie ligging aan de Maas en een busverbinding met het treinstation in Venlo.

Indeling:

Begane grond:
De winkelruimte op de begane grond is ca. 500m2 groot en jarenlang in gebruik geweest als doe-het-zelfwinkel. Aan de Veldstraat is een brede etalage met entree en via de carport aan de rechterzijde is, via een hal, de trap naar de bovenwoning te bereiken. In de hal is een deur naar de winkelruimte en verder zijn er op de begane grond een garage, berging, personeelstoilet, bezoekerstoilet, kantoortje en twee overheaddeuren naar het buitenterrein wat grenst aan de Tiendvrij.

Eerste verdieping:
Via de hal op de begane grond loop je de trap op naar de eerste verdieping. Vanaf de overloop heb je toegang tot de woonkamer met open keuken en de bijkeuken, gesitueerd aan de achterzijde. De bijkeuken heeft een vaste kast, lichtkoepel, een deur naar de bergzolder en een deur naar het dakterras.
De woonkamer met open keuken is een grote leefruimte met lichtinval aan drie zijden, een balkenplafond en een grote schouw met open haard. Er is meer dan genoeg ruimte voor een grote zithoek en een eetgedeelte. De keuken in wandopstelling heeft een granieten werkblad en diverse inbouwapparatuur: een 5-pits gaskookplaat, afzuigkap, magnetron, koelkast en een vaatwasser. In de hoek van de keuken is een deur; achter deze deur is de cv-ruimte. Vanuit de woonkamer is ook toegang tot het dakterras.
In de woonkamer is een deur naar de tweede overloop met de trap naar de tweede verdieping, een deur naar de badkamer en een deur naar de slaapkamer. De slaapkamer heeft een vaste kastenwand met schuifdeuren en de badkamer is ingedeeld met een ligbad, aparte douche, toilet en een wastafelmeubel.

Tweede verdieping:
Onder het schuine dak is volop ruimte beschikbaar. De overloop bestaat uit twee delen, heeft een raam aan de voorzijde en een flinke berging in de schuinte van het dak. Verder zijn er twee slaapkamers met bergruimte in de schuinte van het dak en de grootste kamer heeft een wastafel. Een slaapkamer betreft een dubbele kamer.

Exterieur:
Aan de voorzijde is de oprit voor twee auto’s, deels met een carport. Onder de carport zijn de entree van de bovenwoning en een deur naar de garage. Op de eerste verdieping is een deur naar het platte dak, waarvan een deel is gebruikt als terras. Tenslotte is er het buitenterrein aan de Tiendvrij; een geheel beklinkerde ruimte van groot formaat met een goede ontsluiting.

Bijzonderheden:
– Gebouwd omstreeks 1938, hal aangebouwd omstreeks 1998;
– Multifunctioneel te gebruiken waaronder wonen-werken en/of verhuur;
– Herontwikkelingsmogelijkheden tot meerdere woningen;
– Totale oppervlakte begane grond ca. 560 m²;
– Woonoppervlakte (1e en 2e verdieping) ca. 162 m².

Kaart

Interesse? Meer informatie of een afspraak maken?

Remy Beuskens

Directeur – NVM Register Makelaar Taxateur Wonen en Bedrijven RM | RT

Telefoon:077-3067101

E-mail:remy@intermakelaars.com